Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell recept

Rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 30 dkg gépsonka
    • 30 dkg gomba
    • 25 dkg trappista sajt

    Besamelmártáshoz:

    • 0.5 l tej
    • 1 kk só
    • 1 csipet fehérbors
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csipet szerecsendió
    • 5 csapott ek finomliszt
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk.Lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon vagy vajon megsütjük a hússzeleteket. A gombát felszeleteljük és megpároljuk, majd a sonkát is egy kis olajon átsütjük (félre tesszük).

    A hússzeleteket lefektetjük kivajazott (gáztepsibe vagy nagyobb) tepsibe, a szeletekre halmozzuk a gombának és a sonkának a felét, majd mindegyik szeletre ismét egy szelet hús következik, és erre a maradék gombát és sonkát rátesszük, majd a legteteje hús legyen!

    Erre ráöntjük a besamelmártást, és ízlés szerint sajttal megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20-30 percet sütjük, míg meg nem pirul a sajt rajta.

    Besamelmártás:

    Olvasszuk meg a vajat, és a lisztet pirítsuk meg rajta, míg aranybarna nem lesz (vigyázzunk, mert hamar odaég, kb. 2-3 perc). A tejet hozzáöntjük apránként, és folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.Végül fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

    Tipp:

    A fűszereket mindenki saját ízlése szerint használja..

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá