Rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 30 dkg gépsonka
  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg trappista sajt

Besamelmártáshoz:

  • 0.5 l tej
  • 1 kk só
  • 1 csipet fehérbors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk.Lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon vagy vajon megsütjük a hússzeleteket. A gombát felszeleteljük és megpároljuk, majd a sonkát is egy kis olajon átsütjük (félre tesszük).

A hússzeleteket lefektetjük kivajazott (gáztepsibe vagy nagyobb) tepsibe, a szeletekre halmozzuk a gombának és a sonkának a felét, majd mindegyik szeletre ismét egy szelet hús következik, és erre a maradék gombát és sonkát rátesszük, majd a legteteje hús legyen!

Erre ráöntjük a besamelmártást, és ízlés szerint sajttal megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20-30 percet sütjük, míg meg nem pirul a sajt rajta.

Besamelmártás:

Olvasszuk meg a vajat, és a lisztet pirítsuk meg rajta, míg aranybarna nem lesz (vigyázzunk, mert hamar odaég, kb. 2-3 perc). A tejet hozzáöntjük apránként, és folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.Végül fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Tipp:

A fűszereket mindenki saját ízlése szerint használja..