Rácos gyöngytyúk recept
Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 1 kg burgonya
- 25 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűz¬álló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk. A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!) A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »

