Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácos gyöngytyúk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg paradicsom
    • 20 dkg zöldpaprika
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál olaj
    • 20 dkg füstölt szalonna

    Elkészítés:
    A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűz¬álló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk. A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!) A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá