Rácos gyöngytyúk recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 1 kg burgonya
- 25 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűz¬álló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk. A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!) A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »