Rácos gyöngytyúk recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 1 kg burgonya
- 25 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűz¬álló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk. A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!) A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »