Rácos gyöngytyúk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűz¬álló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk. A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!) A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.