Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rablóhús / saslik recept

Rablóhús / saslik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulyka felső comb filé
    • 1 kávéskanál só
    • kevés frissen őrölt bors
    • 1 kiskanál szárított kakukkfű
    • 1 evőkanál olíva olaj
    • 1 kávéskanál mustár
    • Néhány Tv és kápia, vagy kaliforniai színes paprika
    • lilahagyma

    Elkészítése:

    A combot kockákra vágjuk, majd a fűszerekbe, mustárba és olajba forgatjuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap bambuszpálcákra tűzzük.

    Ezúttal, csak kétféle paprikát (kápia, és Tv) valamint negyedelt lilahagymát használtam. Tehettem volna mást is a nyársakra, úgymint kolbászszeletek, császárszalonna szeletek, virsliszeletek, elősütött májdarabok, vagy különféle zöldségek, gomba kombinációit, de készíthettem volna csak zöldségnyársat vegánoknak is.

    A nyársakra tehát, szinte mindent feltűzhetünk. Ha elkészültek, akkor mehetnek ezek is a rácsra. A grillezéshez tapasztalat kell. Egy bizonyos időbe beletelik, mire megtanulod a megfelelő magasság, hőmérséklet beállítását. A grillezés lényege az, hogy kívül ropogós, de belül is megsült húsokat kapjunk, a zöldségek is roppanósak maradjanak, és a nyárson, egymáshoz ízekben is illő ételek legyenek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá