Pulykazúza paprikás recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykazúza
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- kevés só
- frissen őrölt bors
- kevés csilipehely
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megsózzuk. A megmosott, átvizsgált, feldarabolt zúzát hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Belerakjuk a felaprított paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzzük.
Megpaprikázzuk, kevés csilipelyhet, valamint zúzott fokhagymát teszünk hozzá, és frissen borsot őrlünk rá. A zúza puhulásáig főzzük.
Tipp:
Galuskával, de tésztával is tálalható. A tejfölt se felejtsük mellőle!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »