Pulykazúza paprikás recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykazúza
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- kevés só
- frissen őrölt bors
- kevés csilipehely
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megsózzuk. A megmosott, átvizsgált, feldarabolt zúzát hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Belerakjuk a felaprított paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzzük.
Megpaprikázzuk, kevés csilipelyhet, valamint zúzott fokhagymát teszünk hozzá, és frissen borsot őrlünk rá. A zúza puhulásáig főzzük.
Tipp:
Galuskával, de tésztával is tálalható. A tejfölt se felejtsük mellőle!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »