Pulykasült párolt zöldséggel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag új sárgarépa
- 1 hagyma
- 2 paradicsom
- 3 tk paradicsompüré
- 5 ek olíva olaj
- só, bors, provence-i fűszerkeverék
- 1 pulyka felső comb (kicsontozva)
- 4 dl zöldséglé.
Elkészítése:
2 sárgarépát és a hagymát felkockázom. A paradicsomot apróra vágom. 2 tk paradicsompüréhez hozzákeverem a sót és borsot, 3 ek olajat és esetleg hozzáadok még valamilyen fűszerkeveréket is. Nálam a provence-i viszi a prímet, így az került bele
A húst miután jól megmostam, megszárítottam – bekentem paradicsompürével. Feltekertem, majd spárgával összekötöttem. 2 ek olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, ebben sütöttem kérget a húsra.
A meglévő zsiradékban a felaprított zöldséget is megpárolom, majd hozzáadok 1 tk paradicsompürét és a zöldséglevet. Most mehet vissza a hús is. Letakarva 175 fokra előmelegített sütőben sütöm meg 2 óra alatt.
Ha megsült a hús, a visszamaradt szaftot merülő mixerrel pépesítem, mert ez fogja adni a hús mellé a szószt is, amit ízlés szerint még után fűszerezhetünk.
Hozzá szerintem a legjobb a sós vízben főtt burgonya és párolt kerti vegyes zöldség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »