Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykasült párolt zöldséggel recept

Pulykasült párolt zöldséggel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag új sárgarépa
    • 1 hagyma
    • 2 paradicsom
    • 3 tk paradicsompüré
    • 5 ek olíva olaj
    • só, bors, provence-i fűszerkeverék
    • 1 pulyka felső comb (kicsontozva)
    • 4 dl zöldséglé.

    Elkészítése:

    2 sárgarépát és a hagymát felkockázom. A paradicsomot apróra vágom. 2 tk paradicsompüréhez hozzákeverem a sót és borsot, 3 ek olajat és esetleg hozzáadok még valamilyen fűszerkeveréket is. Nálam a provence-i viszi a prímet, így az került bele
    A húst miután jól megmostam, megszárítottam – bekentem paradicsompürével. Feltekertem, majd spárgával összekötöttem. 2 ek olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, ebben sütöttem kérget a húsra.

    A meglévő zsiradékban a felaprított zöldséget is megpárolom, majd hozzáadok 1 tk paradicsompürét és a zöldséglevet. Most mehet vissza a hús is. Letakarva 175 fokra előmelegített sütőben sütöm meg 2 óra alatt.

    Ha megsült a hús, a visszamaradt szaftot merülő mixerrel pépesítem, mert ez fogja adni a hús mellé a szószt is, amit ízlés szerint még után fűszerezhetünk.

    Hozzá szerintem a legjobb a sós vízben főtt burgonya és párolt kerti vegyes zöldség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá