Pulykasült párolt zöldséggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag új sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 3 tk paradicsompüré
  • 5 ek olíva olaj
  • só, bors, provence-i fűszerkeverék
  • 1 pulyka felső comb (kicsontozva)
  • 4 dl zöldséglé.

Elkészítése:

2 sárgarépát és a hagymát felkockázom. A paradicsomot apróra vágom. 2 tk paradicsompüréhez hozzákeverem a sót és borsot, 3 ek olajat és esetleg hozzáadok még valamilyen fűszerkeveréket is. Nálam a provence-i viszi a prímet, így az került bele
A húst miután jól megmostam, megszárítottam – bekentem paradicsompürével. Feltekertem, majd spárgával összekötöttem. 2 ek olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, ebben sütöttem kérget a húsra.

A meglévő zsiradékban a felaprított zöldséget is megpárolom, majd hozzáadok 1 tk paradicsompürét és a zöldséglevet. Most mehet vissza a hús is. Letakarva 175 fokra előmelegített sütőben sütöm meg 2 óra alatt.

Ha megsült a hús, a visszamaradt szaftot merülő mixerrel pépesítem, mert ez fogja adni a hús mellé a szószt is, amit ízlés szerint még után fűszerezhetünk.

Hozzá szerintem a legjobb a sós vízben főtt burgonya és párolt kerti vegyes zöldség.