Pulykasült, fokhagymaszószban recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső combfilé
- durva tengeri só
- 1 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár,
- 1 tk házi ételízesítő
- kevés frissen őrölt bors
- 1 kanál olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A pulykacombot durva sóval bedörzsöljük, majd 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva, tepsiben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl leves alaplével. Ízesítjük egy kevés mustárral, meg összeforraljuk.
A megsült pulykacombot pihentetjük egy kicsit fólia alatt, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Beleforgatjuk a szószba és fedő alatt addig pároljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »