Pulykasült, fokhagymaszószban recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső combfilé
- durva tengeri só
- 1 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár,
- 1 tk házi ételízesítő
- kevés frissen őrölt bors
- 1 kanál olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A pulykacombot durva sóval bedörzsöljük, majd 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva, tepsiben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl leves alaplével. Ízesítjük egy kevés mustárral, meg összeforraljuk.
A megsült pulykacombot pihentetjük egy kicsit fólia alatt, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Beleforgatjuk a szószba és fedő alatt addig pároljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

