Pulykás csodaragu recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacomb filé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl félédes fehérbor
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- 45 dkg brokkolirózsa
- olaj
- őrölt bors
Elkészítése:
A pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, kockázzuk és olajban megdinszteljük.
Rátesszük a húst, fehéredésig kevergetjük, majd jöhet rá az ételízesítő, az őrölt bors és felöntjük a borral. Fedő alatt kis lángon kb egy 45 percet pároljuk. Néha megkeverjük és ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolirózsákat.
Ennek már nem kell sok idő, egy negyed óra alatt kellően megpuhul a zöldség. Közben a főzőtejszínt tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a léből, kikavarjuk és a ragura öntjük.
Összeforraljuk és már lehet is tálalni egy tányér finom nokedlivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »