Pulykás csodaragu recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacomb filé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl félédes fehérbor
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- 45 dkg brokkolirózsa
- olaj
- őrölt bors
Elkészítése:
A pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, kockázzuk és olajban megdinszteljük.
Rátesszük a húst, fehéredésig kevergetjük, majd jöhet rá az ételízesítő, az őrölt bors és felöntjük a borral. Fedő alatt kis lángon kb egy 45 percet pároljuk. Néha megkeverjük és ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolirózsákat.
Ennek már nem kell sok idő, egy negyed óra alatt kellően megpuhul a zöldség. Közben a főzőtejszínt tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a léből, kikavarjuk és a ragura öntjük.
Összeforraljuk és már lehet is tálalni egy tányér finom nokedlivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »