Pulykás csodaragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacomb filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 45 dkg brokkolirózsa
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítése:

A pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, kockázzuk és olajban megdinszteljük.

Rátesszük a húst, fehéredésig kevergetjük, majd jöhet rá az ételízesítő, az őrölt bors és felöntjük a borral. Fedő alatt kis lángon kb egy 45 percet pároljuk. Néha megkeverjük és ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolirózsákat.

Ennek már nem kell sok idő, egy negyed óra alatt kellően megpuhul a zöldség. Közben a főzőtejszínt tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a léből, kikavarjuk és a ragura öntjük.

Összeforraljuk és már lehet is tálalni egy tányér finom nokedlivel.