Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 2 ek olíva olaj
- 20 dkg húsos szalonna kockázva
- 1 hagyma
- 3 szárzeller
- 1 csomag újhagyma
- 4 ek liszt
- 200 ml fehér bor
- 1 l húsleves alaplé
- 3 babérlevél
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 maréknyi szárított sós paradicsom
- 1 kis üveg pesto
- 1 csokor bazsalikom
A gombóchoz:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg fenyőmag
Elkészítése:
Az olíva olajon elősütöm a nagyobb darabokra vágott húsokat. Ha megvagyunk tegyük félre. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékra öntsük a kockázott bacont néhány perc után pedig az apróra vágott zellert, újhagymát, vöröshagymát. 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és további 2 percig keverjük. Mehet hozzá a fehérbort is várjunk néhány percet míg az alkohol kiforrja magát és öntsük hozzá a húsleves alaplevet is. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babárleveleket és fedő alatt főzzük 40 percig, amíg a hús megpuhul.
A sütőt melegítsük elő180 fokra. Adjuk a raguhoz a zöldborsót, az aszalt paradicsomot, pestót és az aprított bazsalikomot.
Most készítsük el a gombócokat. Ehhez a vajat a liszttel morzsoljuk össze, adjuk hozzá a reszelt parmezánt is majd öntsünk hozzá kb. 150 ml vizet. Formázzunk apró gombócokat melyek tetejét szórjuk meg a fenyőmaggal. Ezeket helyezzük raguba a húsok közé, tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal majd toljuk a sütőbe és kb. 25 percig süssük.
Köretnek nem ajánlok hozzá semmit, mert így magában nagyon laktató étel. Esetleg némi fehér kenyérrel fogyasztva is el tudom képzelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »