Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal recept

Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 2 ek olíva olaj
    • 20 dkg húsos szalonna kockázva
    • 1 hagyma
    • 3 szárzeller
    • 1 csomag újhagyma
    • 4 ek liszt
    • 200 ml fehér bor
    • 1 l húsleves alaplé
    • 3 babérlevél
    • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 1 maréknyi szárított sós paradicsom
    • 1 kis üveg pesto
    • 1 csokor bazsalikom

    A gombóchoz:

    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • 5 dkg fenyőmag

    Elkészítése:

    Az olíva olajon elősütöm a nagyobb darabokra vágott húsokat. Ha megvagyunk tegyük félre. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékra öntsük a kockázott bacont néhány perc után pedig az apróra vágott zellert, újhagymát, vöröshagymát. 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és további 2 percig keverjük. Mehet hozzá a fehérbort is várjunk néhány percet míg az alkohol kiforrja magát és öntsük hozzá a húsleves alaplevet is. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babárleveleket és fedő alatt főzzük 40 percig, amíg a hús megpuhul.

    A sütőt melegítsük elő180 fokra. Adjuk a raguhoz a zöldborsót, az aszalt paradicsomot, pestót és az aprított bazsalikomot.
    Most készítsük el a gombócokat. Ehhez a vajat a liszttel morzsoljuk össze, adjuk hozzá a reszelt parmezánt is majd öntsünk hozzá kb. 150 ml vizet. Formázzunk apró gombócokat melyek tetejét szórjuk meg a fenyőmaggal. Ezeket helyezzük raguba a húsok közé, tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal majd toljuk a sütőbe és kb. 25 percig süssük.

    Köretnek nem ajánlok hozzá semmit, mert így magában nagyon laktató étel. Esetleg némi fehér kenyérrel fogyasztva is el tudom képzelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá