Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 2 ek olíva olaj
  • 20 dkg húsos szalonna kockázva
  • 1 hagyma
  • 3 szárzeller
  • 1 csomag újhagyma
  • 4 ek liszt
  • 200 ml fehér bor
  • 1 l húsleves alaplé
  • 3 babérlevél
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 maréknyi szárított sós paradicsom
  • 1 kis üveg pesto
  • 1 csokor bazsalikom

A gombóchoz:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg fenyőmag

Elkészítése:

Az olíva olajon elősütöm a nagyobb darabokra vágott húsokat. Ha megvagyunk tegyük félre. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékra öntsük a kockázott bacont néhány perc után pedig az apróra vágott zellert, újhagymát, vöröshagymát. 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és további 2 percig keverjük. Mehet hozzá a fehérbort is várjunk néhány percet míg az alkohol kiforrja magát és öntsük hozzá a húsleves alaplevet is. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babárleveleket és fedő alatt főzzük 40 percig, amíg a hús megpuhul.

A sütőt melegítsük elő180 fokra. Adjuk a raguhoz a zöldborsót, az aszalt paradicsomot, pestót és az aprított bazsalikomot.
Most készítsük el a gombócokat. Ehhez a vajat a liszttel morzsoljuk össze, adjuk hozzá a reszelt parmezánt is majd öntsünk hozzá kb. 150 ml vizet. Formázzunk apró gombócokat melyek tetejét szórjuk meg a fenyőmaggal. Ezeket helyezzük raguba a húsok közé, tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal majd toljuk a sütőbe és kb. 25 percig süssük.

Köretnek nem ajánlok hozzá semmit, mert így magában nagyon laktató étel. Esetleg némi fehér kenyérrel fogyasztva is el tudom képzelni.