Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítése:
Az olíva olajon elősütöm a nagyobb darabokra vágott húsokat. Ha megvagyunk tegyük félre. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékra öntsük a kockázott bacont néhány perc után pedig az apróra vágott zellert, újhagymát, vöröshagymát. 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és további 2 percig keverjük. Mehet hozzá a fehérbort is várjunk néhány percet míg az alkohol kiforrja magát és öntsük hozzá a húsleves alaplevet is. Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babárleveleket és fedő alatt főzzük 40 percig, amíg a hús megpuhul.
A sütőt melegítsük elő180 fokra. Adjuk a raguhoz a zöldborsót, az aszalt paradicsomot, pestót és az aprított bazsalikomot.
Most készítsük el a gombócokat. Ehhez a vajat a liszttel morzsoljuk össze, adjuk hozzá a reszelt parmezánt is majd öntsünk hozzá kb. 150 ml vizet. Formázzunk apró gombócokat melyek tetejét szórjuk meg a fenyőmaggal. Ezeket helyezzük raguba a húsok közé, tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal majd toljuk a sütőbe és kb. 25 percig süssük.
Köretnek nem ajánlok hozzá semmit, mert így magában nagyon laktató étel. Esetleg némi fehér kenyérrel fogyasztva is el tudom képzelni.