Pulykapörkölt recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A pulykacombot alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és a zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a négybe vágott paradicsomot (télen használhatunk lecsót) és puhára pároljuk.
Rádobjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor sóval, borssal, pirospaprikával megszórjuk és lefedve addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ügyeljünk rá, hogy az elfőtt levet vízzel mindig pótoljuk, illetve időnként keverjük át.
Tipp:
Medvehagymás gnocchival kínáltam, de párolt rizs, vagy kifőtt tészta is tökéletes köret hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »