Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 kg gyümölcs vegyesen /alma,narancs,banán,stb../
- vagy konzerv gyümölcs /én trópusi mixet és almát használtam/
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- olíva olaj
- 1 ek. kristály cukor
- 1/2 dl jó minőségű rum
Előkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Ha konzerv gyümölcsöket használunk, akkor leszűrjük a levét. A friss gyümölcsöket felkockázzuk.
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon a cukrot arany barnára pirítjuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk). A tűzről levéve ráöntjük a rumot, és meggyújtjuk, hogy az alkohol kiégjen belőle. Óvatosan, mert belobban és színtelenül ég!! Tálalásnál a gyümölcsöket a hús mellé halmozzuk. Köretnek tehetünk mellé rizst vagy főtt burgonyát. Gyerekek is fogyaszthatják mert az alkohol kiég belőle csak az aromája marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.