Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 1 kg gyümölcs vegyesen /alma,narancs,banán,stb../
  • vagy konzerv gyümölcs /én trópusi mixet és almát használtam/
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • 1 ek. kristály cukor
  • 1/2 dl jó minőségű rum

Előkészítés:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Ha konzerv gyümölcsöket használunk, akkor leszűrjük a levét. A friss gyümölcsöket felkockázzuk.

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon a cukrot arany barnára pirítjuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk). A tűzről levéve ráöntjük a rumot, és meggyújtjuk, hogy az alkohol kiégjen belőle. Óvatosan, mert belobban és színtelenül ég!! Tálalásnál a gyümölcsöket a hús mellé halmozzuk. Köretnek tehetünk mellé rizst vagy főtt burgonyát. Gyerekek is fogyaszthatják mert az alkohol kiég belőle csak az aromája marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!