Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell rolád körtével recept

Pulykamell rolád körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 vékony szelet pulykamellfilé
    • ételízesítő
    • mogyorónyi friss gyömbér
    • 4 kelkáposztalevél
    • 4 közepes körte
    • 1 ek citromlé
    • 4 szelet sonka
    • 4 szelet sajt
    • olaj
    • 3 ek méz
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 dl félédes fehérbor

    Elkészítése:

    A pulykamellfiléket fólia alatt kiklopfoljuk. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítővel és friss gyömbért reszelünk rá.

    A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig főzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével.

    Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka és sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük és fogvájóval összetűzzük.

    Az olajat felforrósítjuk, a hústekercseket megsütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük és készre pároljuk.

    A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére és készre forraljuk. Tálaláskor a pulyka roládokat a párolt körtével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá