Pulykamell rolád körtével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 vékony szelet pulykamellfilé
- ételízesítő
- mogyorónyi friss gyömbér
- 4 kelkáposztalevél
- 4 közepes körte
- 1 ek citromlé
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt
- olaj
- 3 ek méz
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl félédes fehérbor
Elkészítése:
A pulykamellfiléket fólia alatt kiklopfoljuk. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítővel és friss gyömbért reszelünk rá.
A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig főzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével.
Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka és sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük és fogvájóval összetűzzük.
Az olajat felforrósítjuk, a hústekercseket megsütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük és készre pároljuk.
A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére és készre forraljuk. Tálaláskor a pulyka roládokat a párolt körtével tálaljuk.