Pulykamell rolád körtével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 vékony szelet pulykamellfilé
  • ételízesítő
  • mogyorónyi friss gyömbér
  • 4 kelkáposztalevél
  • 4 közepes körte
  • 1 ek citromlé
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • olaj
  • 3 ek méz
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl félédes fehérbor

Elkészítése:

A pulykamellfiléket fólia alatt kiklopfoljuk. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítővel és friss gyömbért reszelünk rá.

A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig főzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével.

Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka és sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük és fogvájóval összetűzzük.

Az olajat felforrósítjuk, a hústekercseket megsütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük és készre pároljuk.

A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére és készre forraljuk. Tálaláskor a pulyka roládokat a párolt körtével tálaljuk.