Pulykafalatok paradicsomos zellerrel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykahús
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 szál póréhagyma
- 50 dkg zellergumó
- 2 sárgarépa
- 0,5 fej karfiol
- 1 kk morzsolt rozmaring
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 1 dl rozé bor
- 3-5 dl sűrített paradicsom
- cukor
- só
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a póréhagymát, a zellergumót, a sárgarépát feldaraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk rozmaringgal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított póréhagymát, és tovább pirítjuk.
Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. 5 perc párolás után mehet hozzá a karfiol is. Aláöntjük a bort, sózzuk, és fedő alatt félpuhára főzzük a zöldségeket.
Végül beleöntjük a paradicsomot, ízlés szerint cukrozzuk, összeforraljuk, és tálaljuk.
Kifőtt tésztával kínáljuk, tetejére reszelt sajtot szórunk.
Tipp:
Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük. Igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »