Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 kk mustár
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk porcukor
- 2 ek tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm.
A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom és a tojássárgájával jól kikeverem. A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.
Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.
Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a kisült húsra, és elkeverem.
Zöldsalátát kínálok mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »