Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl napraforgó olaj
- 1 kk mustár
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk porcukor
- 2 ek tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm.
A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom és a tojássárgájával jól kikeverem. A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.
Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.
Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a kisült húsra, és elkeverem.
Zöldsalátát kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

