Pulykacsíkok sajtszószban recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb filé
- 100 g füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés majoránna
- kevés só és őrölt bors
- esetleg kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A pulykahúst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A tepertőt kivéve a hagymát, fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt zsiradékon. A pulykacsíkokat hozzátéve fehéredésig pároljuk. Megsózzuk és borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A reszelt sajtot és a tejszínt elkeverjük, majd a pulykacsíkokhoz hozzáadva felforraljuk s kissé besűrítjük. Hozzáadjuk a majoránnát és visszatesszük a pirított szalonnadarabokat is.
Párolt rizzsel javaslom tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »