Pulykacsíkok sajtszószban recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb filé
- 100 g füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés majoránna
- kevés só és őrölt bors
- esetleg kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A pulykahúst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A tepertőt kivéve a hagymát, fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt zsiradékon. A pulykacsíkokat hozzátéve fehéredésig pároljuk. Megsózzuk és borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A reszelt sajtot és a tejszínt elkeverjük, majd a pulykacsíkokhoz hozzáadva felforraljuk s kissé besűrítjük. Hozzáadjuk a majoránnát és visszatesszük a pirított szalonnadarabokat is.
Párolt rizzsel javaslom tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


