Pulykacsíkok sajtszószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykacsíkok sajtszószban

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb filé
  • 100 g füstölt szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g főzőtejszín
  • 100 g reszelt sajt
  • kevés majoránna
  • kevés só és őrölt bors
  • esetleg kevés szerecsendió reszelve

Elkészítése:

A pulykahúst csíkokra vágjuk.

A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A tepertőt kivéve a hagymát, fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt zsiradékon. A pulykacsíkokat hozzátéve fehéredésig pároljuk. Megsózzuk és borsozzuk, fedő alatt pároljuk.

A reszelt sajtot és a tejszínt elkeverjük, majd a pulykacsíkokhoz hozzáadva felforraljuk s kissé besűrítjük. Hozzáadjuk a majoránnát és visszatesszük a pirított szalonnadarabokat is.

Párolt rizzsel javaslom tálalni.