Pulykacomb szaftos hagymás krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 pulyka alsócomb (1 szárny is volt köztük)
- 1 fej fokhagyma
- 1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
- só
- 3 ek étolaj
- saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) – hasonló fűszerkeverék kapható kereskedelemben is
- 2,5 kg krumpli
- 4 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek étolaj
- a kisült pecsenye leve
Elkészítése:
A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat (kb. 80 perc). A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.
A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.
A pulykacomb szaftos hagymás krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

