Pulykacomb szaftos hagymás krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 pulyka alsócomb (1 szárny is volt köztük)
- 1 fej fokhagyma
- 1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
- só
- 3 ek étolaj
- saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) – hasonló fűszerkeverék kapható kereskedelemben is
- 2,5 kg krumpli
- 4 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek étolaj
- a kisült pecsenye leve
Elkészítése:
A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat (kb. 80 perc). A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.
A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.
A pulykacomb szaftos hagymás krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g