Pulykaburger egészségesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 8 dkg zabpehely
- 50 dkg darált pulykahús
- 10 dkg aszalt barack
- 1 nagy sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tálaláshoz:
- ízlés szerint buci
- ecetes uborka vagy cékla
- majonéz
- paradicsomszósz
- saláta vagy rukkola levél
- chutney stb….
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, majd a felforrósított olajban 5 perc alatt puhára sütöm. Felaprítom a fokhagymát és a hagymával elkeverem. 1 perc után hozzáadom a zabpelyhet, 2 percig keverem. Lehúzom a tűzhelyről és hűlni hagyom.
A húst egy nagy tálba teszem, hozzáadom a tojást és a kihűlt hagymás zabpelyhet. Belereszelem a répát.
A barackot felaprítom és a húshoz adom. Sózom, borsozom, majd kézzel alaposan átgyúrom. A masszából 8-10 gombócot formálok, majd húspogácsa készítőbe teszem és ellapítom.
Sütés: kiolajozott grill serpenyőben átsütöm mindkét oldalon vagy megkenem kevés olajjal a húspogácsákat és beteszem 10-15 percre egy 200 fokra előmelegített sütőbe vagy kisütjük kerti grillsütőn.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









