Pulykaburger egészségesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 8 dkg zabpehely
- 50 dkg darált pulykahús
- 10 dkg aszalt barack
- 1 nagy sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tálaláshoz:
- ízlés szerint buci
- ecetes uborka vagy cékla
- majonéz
- paradicsomszósz
- saláta vagy rukkola levél
- chutney stb….
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, majd a felforrósított olajban 5 perc alatt puhára sütöm. Felaprítom a fokhagymát és a hagymával elkeverem. 1 perc után hozzáadom a zabpelyhet, 2 percig keverem. Lehúzom a tűzhelyről és hűlni hagyom.
A húst egy nagy tálba teszem, hozzáadom a tojást és a kihűlt hagymás zabpelyhet. Belereszelem a répát.
A barackot felaprítom és a húshoz adom. Sózom, borsozom, majd kézzel alaposan átgyúrom. A masszából 8-10 gombócot formálok, majd húspogácsa készítőbe teszem és ellapítom.
Sütés: kiolajozott grill serpenyőben átsütöm mindkét oldalon vagy megkenem kevés olajjal a húspogácsákat és beteszem 10-15 percre egy 200 fokra előmelegített sütőbe vagy kisütjük kerti grillsütőn.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »