Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, majd a felforrósított olajban 5 perc alatt puhára sütöm. Felaprítom a fokhagymát és a hagymával elkeverem. 1 perc után hozzáadom a zabpelyhet, 2 percig keverem. Lehúzom a tűzhelyről és hűlni hagyom.
A húst egy nagy tálba teszem, hozzáadom a tojást és a kihűlt hagymás zabpelyhet. Belereszelem a répát.
A barackot felaprítom és a húshoz adom. Sózom, borsozom, majd kézzel alaposan átgyúrom. A masszából 8-10 gombócot formálok, majd húspogácsa készítőbe teszem és ellapítom.
Sütés: kiolajozott grill serpenyőben átsütöm mindkét oldalon vagy megkenem kevés olajjal a húspogácsákat és beteszem 10-15 percre egy 200 fokra előmelegített sütőbe vagy kisütjük kerti grillsütőn.