Pulyka vasi pecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 5 ek finomliszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk fehér bors
- 2 dl napraforgó olaj (kisütéshez)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Előző este a húst felszeletelem, a fokhagymát áttöröm, összekeverem a tejjel és pici sóval, majd a hússzeleteket elhelyezem benne, és hűtőbe teszem.
Másnap a lisztet, a pirospaprikát és a fehér borsot összekeverem.
Megforgatom benne a lecsöpögtetett hússzeleteket, és forró olajban mindkét oldalát pirosra megsütöm.
Savanyúsággal és krumplikörettel tálalom.
A pulyka vasi pecsenye kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 212 kcal
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.