Pulyka vasi pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 5 ek finomliszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk fehér bors
  • 2 dl napraforgó olaj (kisütéshez)
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Előző este a húst felszeletelem, a fokhagymát áttöröm, összekeverem a tejjel és pici sóval, majd a hússzeleteket elhelyezem benne, és hűtőbe teszem.

Másnap a lisztet, a pirospaprikát és a fehér borsot összekeverem.

Megforgatom benne a lecsöpögtetett hússzeleteket, és forró olajban mindkét oldalát pirosra megsütöm.

Savanyúsággal és krumplikörettel tálalom.