Pulyka brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 kk őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.
Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.
Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.
A pulyka brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »