Pulyka brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 kk őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.
Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.
Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.
A pulyka brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »