Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka brassói aprópecsenye recept

Pulyka brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
    • 1 kg burgonya
    • 1 vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 tk őrölt fűszerpaprika
    • 2 kk őrölt fűszerkömény
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.

    Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.

    Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.

    Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.

    Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.

    A pulyka brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 110 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá