Pulyka brassói aprópecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 2 kk őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.
Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.
Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.
A pulyka brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 110 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.