Pulyka brassói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulyka brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 2 kk őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.

Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.

Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.

Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.

Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.