Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka aprópecsenye sajtszósszal recept

Pulyka aprópecsenye sajtszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulyka felső comb
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 200 g főzőtejszín
    • 100 g reszelt sajt
    • 100 g hámozott paradicsom konzerv (vagy 2 paradicsom meghámozva)
    • kevés majoránna
    • 1 dl száraz fehérbor
    • őrölt bors
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A pulykahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A pulykahúst hozzátéve fehéredésig pároljuk, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fakanállal szétnyomjuk, és fedő alatt főzzük kevés ideig.

    Ha nincs konzerv hámozott paradicsom, akkor húzzuk le a paradicsom héját úgy, hogy a végét kereszt alakban bevágjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját.

    A reszelt sajtból és a tejszínből mártást készítünk, majd a pulykahúshoz adva felforraljuk. Hozzáadjuk a majoránnát, de csak a főzés legvégén. Ezzel már csak összeforgatjuk, és kész az étel.

    A tészta a legalkalmasabb köret hozzá, mert magán tartja a bőséges szaftot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá