Pulyka aprópecsenye sajtszósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felső comb
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- 100 g hámozott paradicsom konzerv (vagy 2 paradicsom meghámozva)
- kevés majoránna
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt bors
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A pulykahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A pulykahúst hozzátéve fehéredésig pároljuk, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fakanállal szétnyomjuk, és fedő alatt főzzük kevés ideig.
Ha nincs konzerv hámozott paradicsom, akkor húzzuk le a paradicsom héját úgy, hogy a végét kereszt alakban bevágjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját.
A reszelt sajtból és a tejszínből mártást készítünk, majd a pulykahúshoz adva felforraljuk. Hozzáadjuk a majoránnát, de csak a főzés legvégén. Ezzel már csak összeforgatjuk, és kész az étel.
A tészta a legalkalmasabb köret hozzá, mert magán tartja a bőséges szaftot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »