Pulyka aprópecsenye sajtszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka felső comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g hámozott paradicsom konzerv (vagy 2 paradicsom meghámozva)
  • kevés majoránna
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

A pulykahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A pulykahúst hozzátéve fehéredésig pároljuk, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fakanállal szétnyomjuk, és fedő alatt főzzük kevés ideig.

Ha nincs konzerv hámozott paradicsom, akkor húzzuk le a paradicsom héját úgy, hogy a végét kereszt alakban bevágjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját.

A reszelt sajtból és a tejszínből mártást készítünk, majd a pulykahúshoz adva felforraljuk. Hozzáadjuk a majoránnát, de csak a főzés legvégén. Ezzel már csak összeforgatjuk, és kész az étel.

A tészta a legalkalmasabb köret hozzá, mert magán tartja a bőséges szaftot.