Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A pulykahúst hozzátéve fehéredésig pároljuk, majd felöntjük kevés száraz fehérborral. Megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fakanállal szétnyomjuk, és fedő alatt főzzük kevés ideig.
Ha nincs konzerv hámozott paradicsom, akkor húzzuk le a paradicsom héját úgy, hogy a végét kereszt alakban bevágjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját.
A reszelt sajtból és a tejszínből mártást készítünk, majd a pulykahúshoz adva felforraljuk. Hozzáadjuk a majoránnát, de csak a főzés legvégén. Ezzel már csak összeforgatjuk, és kész az étel.
A tészta a legalkalmasabb köret hozzá, mert magán tartja a bőséges szaftot.