Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban recept

Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g pulykacombfilé
    • 2 kis fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • kevés száraz fehérbor
    • 3 ek főzőtejszín
    • 2 ek tejföl
    • 100 g reszelt sajt
    • kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított)
    • kevés só
    • őrölt fehér bors
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. (Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!)

    Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, majd fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

    A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával.

    A pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 184 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá