Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g pulykacombfilé
- 2 kis fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés száraz fehérbor
- 3 ek főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- 100 g reszelt sajt
- kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított)
- kevés só
- őrölt fehér bors
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. (Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!)
Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, majd fedő alatt a hús puhulásáig párolom.
A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával.
A pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 184 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.