Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g pulykacombfilé
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés száraz fehérbor
  • 3 ek főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • kis csokor friss kapor (vagy 1 kk szárított)
  • kevés só
  • őrölt fehér bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olívaolajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. (Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg!)

Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, majd fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

A reszelt sajtból, a tejszínből és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, és addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával.