Polentaágyon sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 8 csirke felső comb
- 10 dkg füstölt bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg kukorica dara
- 2 l víz
- 25 dkg túró
- só
- bors
- olaj
- tejföl
Elkészítése:
Elkészítjük a polentát. A 2 l vizet sózzuk és feltesszük főni. Amikor felforrt, folyamatosan kavargatva adagoljuk bele a kukorica darát és addig főzzük, míg teljesen bedagad, illetve megpuhul.
Hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró, alaposan eldolgozzuk benne a túrót és ha szükséges, sózzuk még. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk. Kevés sóval, borssal bedörzsöljük, kissé kiklopfoljuk. Kevés olajon a húst elősütjük.
A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. Abban a serpenyőben, amiben a húst elősütöttük, addig sütjük őket, míg a hagyma megpárolódik.
Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, belesimítjuk a túrós polentát, rárakjuk a húst és az egészre rákanalazzuk a szalonnás hagymát. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús szépen megpirul.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

