Pirított sertés érmék palatinus módra recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 3 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg vöröshagyma
- fűszerpaprika
- fél csokor petrezselyem
- 20 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 8 dkg zöldborsó
- 6 dkg libamáj
- 1,3 kg burgonya
Elkészítése:
Érmék:
A sertés szűzről eltávolítjuk a hártyát, majd kb. másfél cm vastagságban szeleteljük. Lisztbe forgatjuk és felhevített zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig sütjük és kivesszük.
Lecsó:
Vékonyra szeleteljük a hagymát, paprikát és az előzőleg visszamaradt zsiradékon lassú tűzön pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma és a paprika üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsomot és így főzzük tovább, amíg elég levet nem ereszt. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Pirított burgonya:
A burgonyát kb. másfél-másfél cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félkeményre főzzük. Lecsepegtetjük, majd tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk.
Pirított máj:
Sózzuk, borsozzuk és megsütjük.
Végül az elősütött érméket a lecsóban pároljuk tovább, majd az érméket kivesszük és a lecsót a pirított burgonyával összeforgatjuk. A tetején az érmékkel, főtt zöldborsóval és libamáj szirmokkal tálalhatjuk
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

