Pirított csirkemáj / resztelt máj recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 lecsópaprika
- 1 kk őrölt pirospaprika
- majoránna
- őrölt bors
- só
- kevés olaj a hagyma párolásához
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kevés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk.
Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz. Úgy állapíthatjuk meg, hogy kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín, akkor elkészült. A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük, megkeményedhet a máj.
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »