Piri-piri csirkemell érmék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 5 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1/2 csomag piri-piri fűszerkeverék (20 g)
- kevés só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek citromlé,
- 1 ek étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá
- 2 kg krumpli
- néhány szál kakukkfű
Elkészítése:
A csirkemelleket kifilézzük, majd keresztirányban felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összekeverjük. 1 kanál citromlevet is öntöthetünk hozzá. A fokhagymát megtiszítjuk, a kés lapjával szétnyomjuk és felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk.
A krumplit meghámozzuk, kisujjnyi vastag karikákra vágjuk és az előzőleg 1 kanálnyi étolajjal kikent sütőtálba sorakoztjuk, majd megsózzuk kicsit. Erre tesszük a hagymát, majd a pácolt hússzeleteket. Borsot őrlünk rá, majd kakukkfű ágakat teszünk tetejére és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk. A fólia tetejére fogpiszkálóval néhány lyukat készítünk.
Addig sütjük fólia alatt, amíg minden megpuhul, utána fólia nélküli kicsit piríthatunk a tetején.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »