Piri-piri csirkemell érmék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 5 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1/2 csomag piri-piri fűszerkeverék (20 g)
- kevés só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek citromlé,
- 1 ek étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá
- 2 kg krumpli
- néhány szál kakukkfű
Elkészítése:
A csirkemelleket kifilézzük, majd keresztirányban felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összekeverjük. 1 kanál citromlevet is öntöthetünk hozzá. A fokhagymát megtiszítjuk, a kés lapjával szétnyomjuk és felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk.
A krumplit meghámozzuk, kisujjnyi vastag karikákra vágjuk és az előzőleg 1 kanálnyi étolajjal kikent sütőtálba sorakoztjuk, majd megsózzuk kicsit. Erre tesszük a hagymát, majd a pácolt hússzeleteket. Borsot őrlünk rá, majd kakukkfű ágakat teszünk tetejére és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk. A fólia tetejére fogpiszkálóval néhány lyukat készítünk.
Addig sütjük fólia alatt, amíg minden megpuhul, utána fólia nélküli kicsit piríthatunk a tetején.