Piri-piri csirkemell érmék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemell
  • 5 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag piri-piri fűszerkeverék (20 g)
  • kevés só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 ek citromlé,
  • 1 ek étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá
  • 2 kg krumpli
  • néhány szál kakukkfű

Elkészítése:

A csirkemelleket kifilézzük, majd keresztirányban felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összekeverjük. 1 kanál citromlevet is öntöthetünk hozzá. A fokhagymát megtiszítjuk, a kés lapjával szétnyomjuk és felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk.

A krumplit meghámozzuk, kisujjnyi vastag karikákra vágjuk és az előzőleg 1 kanálnyi étolajjal kikent sütőtálba sorakoztjuk, majd megsózzuk kicsit. Erre tesszük a hagymát, majd a pácolt hússzeleteket. Borsot őrlünk rá, majd kakukkfű ágakat teszünk tetejére és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk. A fólia tetejére fogpiszkálóval néhány lyukat készítünk.

Addig sütjük fólia alatt, amíg minden megpuhul, utána fólia nélküli kicsit piríthatunk a tetején.