Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns pulykacomb recept

Pikáns pulykacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykacomb
    • durva szemű bors
    • 1 kk barna cukor
    • 2 csipet őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1 ek almaecet
    • 1 kk reszelt gyömbér
    • 1 dl félédes fehérbor
    • 10 dkg.vaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.

    A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük. A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk.

    A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.

    A mártást is felhasználva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá