Pikáns pulykacomb recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- só
- durva szemű bors
- 1 kk barna cukor
- 2 csipet őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek almaecet
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 dl félédes fehérbor
- 10 dkg.vaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük. A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk.
A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.
A mártást is felhasználva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »