Pikáns pulykacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb
  • durva szemű bors
  • 1 kk barna cukor
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek almaecet
  • 1 kk reszelt gyömbér
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 10 dkg.vaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük. A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk.

A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.

A mártást is felhasználva tálaljuk.