Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell kifilézve
- 1 vöröshagyma
- 5-6 szem fürtös paradicsom
- 1/2 nagy piros chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csipet cayenne bors
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom (6-8 levél)
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd aprítógép segítségével pépesítsük. Dobáljunk a gépbe 6-8 levél bazsalikomot (szárítottból kb. 1,5 evőkanál), darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, sőt, aki szereti az intenzív olasz ízeket, tehet bele fél dl száraz fehérbort is.
Ha ezzel megvagyunk, vágjuk félbe a chilit, és magozzuk ki.Vegyünk elő egy teflon serpenyőt, forrósítsuk fel. Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kezdjük el intenzíven forgatni. Nagyjából 3 perc alatt a csirke fehér kérget kap, ilyenkor már majdnem kész.
A paradicsomos szószt öntsük rá,és kevergetve főzzük puhára kb. 10 perc alatt. Tálaljuk penne tésztával, és szórjuk meg reszelt parmezánnal
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.