Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével recept

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemell kifilézve
    • 1 vöröshagyma
    • 5-6 szem fürtös paradicsom
    • 1/2 nagy piros chili paprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • egy csipet cayenne bors
    • 2 ek olívaolaj
    • bors
    • bazsalikom (6-8 levél)
    • 5 dkg reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd aprítógép segítségével pépesítsük. Dobáljunk a gépbe 6-8 levél bazsalikomot (szárítottból kb. 1,5 evőkanál), darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, sőt, aki szereti az intenzív olasz ízeket, tehet bele fél dl száraz fehérbort is.

    Ha ezzel megvagyunk, vágjuk félbe a chilit, és magozzuk ki.Vegyünk elő egy teflon serpenyőt, forrósítsuk fel. Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kezdjük el intenzíven forgatni. Nagyjából 3 perc alatt a csirke fehér kérget kap, ilyenkor már majdnem kész.
    A paradicsomos szószt öntsük rá,és kevergetve főzzük puhára kb. 10 perc alatt. Tálaljuk penne tésztával, és szórjuk meg reszelt parmezánnal

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá