Padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 2 nagy padlizsán
- 20 dkg bacon szalonna
- 1 kk rozmaring, szárított, morzsolt
- 1 kk zsálya, szárított, morzsolt
- 2 kk piri-piri fűszerkeverék
- só
- kb. 30 db fogpiszkáló
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és 2-3 mm vastag szeleteket vágunk belőle hosszában. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük.
A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórjuk rozmaringgal és zsályával, ráteszünk egy májat, és szorosan feltekerjük, majd egy baconbe csavarjuk, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Ezzel rögzítjük a tekercset és a benne lévő májat.
Néhány padlizsán szeletet pedig piri-piri fűszerkeverékkel szórunk be. Beletekerjük ugyanúgy a májat, baconbe csavarjuk, átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
Tipp:
A piri-piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Összetevők: chili, fokhagyma, lime levél, oregano, tengeri só, citrompor.
A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.
A padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »