Padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 2 nagy padlizsán
- 20 dkg bacon szalonna
- 1 kk rozmaring, szárított, morzsolt
- 1 kk zsálya, szárított, morzsolt
- 2 kk piri-piri fűszerkeverék
- só
- kb. 30 db fogpiszkáló
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és 2-3 mm vastag szeleteket vágunk belőle hosszában. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük.
A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórjuk rozmaringgal és zsályával, ráteszünk egy májat, és szorosan feltekerjük, majd egy baconbe csavarjuk, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Ezzel rögzítjük a tekercset és a benne lévő májat.
Néhány padlizsán szeletet pedig piri-piri fűszerkeverékkel szórunk be. Beletekerjük ugyanúgy a májat, baconbe csavarjuk, átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
Tipp:
A piri-piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Összetevők: chili, fokhagyma, lime levél, oregano, tengeri só, citrompor.
A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.
A padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

