Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj recept

Padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 2 nagy padlizsán
    • 20 dkg bacon szalonna
    • 1 kk rozmaring, szárított, morzsolt
    • 1 kk zsálya, szárított, morzsolt
    • 2 kk piri-piri fűszerkeverék
    • kb. 30 db fogpiszkáló

    Elkészítése:

    A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és 2-3 mm vastag szeleteket vágunk belőle hosszában. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük.

    A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.

    Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórjuk rozmaringgal és zsályával, ráteszünk egy májat, és szorosan feltekerjük, majd egy baconbe csavarjuk, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Ezzel rögzítjük a tekercset és a benne lévő májat.

    Néhány padlizsán szeletet pedig piri-piri fűszerkeverékkel szórunk be. Beletekerjük ugyanúgy a májat, baconbe csavarjuk, átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe sorakoztatjuk.

    200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Párolt rizzsel tálalhatjuk.

    Tipp:

    A piri-piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Összetevők: chili, fokhagyma, lime levél, oregano, tengeri só, citrompor.

    A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.

    A padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá