Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és 2-3 mm vastag szeleteket vágunk belőle hosszában. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük.
A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórjuk rozmaringgal és zsályával, ráteszünk egy májat, és szorosan feltekerjük, majd egy baconbe csavarjuk, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Ezzel rögzítjük a tekercset és a benne lévő májat.
Néhány padlizsán szeletet pedig piri-piri fűszerkeverékkel szórunk be. Beletekerjük ugyanúgy a májat, baconbe csavarjuk, átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
A piri-piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Összetevők: chili, fokhagyma, lime levél, oregano, tengeri só, citrompor.
A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.