Padlizsánba és baconbe tekert csirkemáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 2 nagy padlizsán
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 kk rozmaring, szárított, morzsolt
  • 1 kk zsálya, szárított, morzsolt
  • 2 kk piri-piri fűszerkeverék
  • kb. 30 db fogpiszkáló

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és 2-3 mm vastag szeleteket vágunk belőle hosszában. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük.

A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.

Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórjuk rozmaringgal és zsályával, ráteszünk egy májat, és szorosan feltekerjük, majd egy baconbe csavarjuk, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Ezzel rögzítjük a tekercset és a benne lévő májat.

Néhány padlizsán szeletet pedig piri-piri fűszerkeverékkel szórunk be. Beletekerjük ugyanúgy a májat, baconbe csavarjuk, átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Párolt rizzsel tálalhatjuk.

Tipp:

A piri-piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Összetevők: chili, fokhagyma, lime levél, oregano, tengeri só, citrompor.

A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.