Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt magyaros sült csirkecomb recept

Pácolt magyaros sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db egész csirkecomb

    Páchoz:

    • 1 dl étolaj
    • 0,5 dl házi készítésű paradicsomlé
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk Házi készítésű fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)

    Elkészítése:

    Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.

    A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobb szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől. Megforgatjuk a pácban és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.

    Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk.

    Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.

    Tipp:

    Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá