Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt hús recept

Pácolt hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tarja
    • 2 csirkemell filé

    Páclé

    • 2 dl joghurt
    • 1 ek kapor
    • késhegynyi bors
    • csipet só
    • 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kávéskanál bors (csapott)
    • 1 kávéskanál só
    • 2 gerezd fokhagyma (zuzott)
    • 1 kis vöröshagyma (pépesítve)
    • 1 teáskanál mustár (ízlés szerint, elhagyható)
    • 1 teáskanál koriander
    • 1 teáskanál rozmaring
    • késhegynyi cukor
    • 1 dl víz

    Dresszing:

    • 2 dl joghurt
    • 1 ek kapor
    • késhegynyi bors
    • csipet só
    • 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)

    Elkészítése:

    A tarját szép szeletekre vágom, kb 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldarabolom, csíkokra, de lehet 2*2 cm-es kockára is

    Egy nagyobb edénybe elkészítem a páclét. A fűszereket jól kikeverem az olajban. Hozzáadom a hús darabokat, szeleteket, alaposan átkeverem a húsokat. Állni hagyom benne. Ha lehet előző este pácoljuk be. Tegyük hűtőbe.

    A tarját kevés vízzel (1 dl) serpenyőben fedő alatt puhára párolom mindkét oldalát. Ha a vizet elfőtte kicsit megpirítom a szeleteket (ne sokáig , mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak). Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyan így megfőzzük, illetve pirítjuk

    Hasáb burgonyával tálalom, dresszinggel leöntve.

    Kapros dresszing: az alapanyagokat összekeverem, beteszem a hűtőbe, amíg a köretet: a krumplit kisütöm.

    Tipp:

    Ízlés szerint lehet a dresszinget elkészíteni. Van aki cukrot is tesz bele, vagy több citromlét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá