Pácolt hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg tarja
- 2 csirkemell filé
Páclé
- 2 dl joghurt
- 1 ek kapor
- késhegynyi bors
- csipet só
- 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kávéskanál bors (csapott)
- 1 kávéskanál só
- 2 gerezd fokhagyma (zuzott)
- 1 kis vöröshagyma (pépesítve)
- 1 teáskanál mustár (ízlés szerint, elhagyható)
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál rozmaring
- késhegynyi cukor
- 1 dl víz
Dresszing:
- 2 dl joghurt
- 1 ek kapor
- késhegynyi bors
- csipet só
- 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)
Elkészítése:
A tarját szép szeletekre vágom, kb 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldarabolom, csíkokra, de lehet 2*2 cm-es kockára is
Egy nagyobb edénybe elkészítem a páclét. A fűszereket jól kikeverem az olajban. Hozzáadom a hús darabokat, szeleteket, alaposan átkeverem a húsokat. Állni hagyom benne. Ha lehet előző este pácoljuk be. Tegyük hűtőbe.
A tarját kevés vízzel (1 dl) serpenyőben fedő alatt puhára párolom mindkét oldalát. Ha a vizet elfőtte kicsit megpirítom a szeleteket (ne sokáig , mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak). Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyan így megfőzzük, illetve pirítjuk
Hasáb burgonyával tálalom, dresszinggel leöntve.
Kapros dresszing: az alapanyagokat összekeverem, beteszem a hűtőbe, amíg a köretet: a krumplit kisütöm.
Tipp:
Ízlés szerint lehet a dresszinget elkészíteni. Van aki cukrot is tesz bele, vagy több citromlét.