Hozzávalók:
Páclé
Dresszing:
Elkészítése:
A tarját szép szeletekre vágom, kb 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldarabolom, csíkokra, de lehet 2*2 cm-es kockára is
Egy nagyobb edénybe elkészítem a páclét. A fűszereket jól kikeverem az olajban. Hozzáadom a hús darabokat, szeleteket, alaposan átkeverem a húsokat. Állni hagyom benne. Ha lehet előző este pácoljuk be. Tegyük hűtőbe.
A tarját kevés vízzel (1 dl) serpenyőben fedő alatt puhára párolom mindkét oldalát. Ha a vizet elfőtte kicsit megpirítom a szeleteket (ne sokáig , mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak). Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyan így megfőzzük, illetve pirítjuk
Hasáb burgonyával tálalom, dresszinggel leöntve.
Kapros dresszing: az alapanyagokat összekeverem, beteszem a hűtőbe, amíg a köretet: a krumplit kisütöm.
Ízlés szerint lehet a dresszinget elkészíteni. Van aki cukrot is tesz bele, vagy több citromlét.