Pácolt hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja
  • 2 csirkemell filé

Páclé

  • 2 dl joghurt
  • 1 ek kapor
  • késhegynyi bors
  • csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál bors (csapott)
  • 1 kávéskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma (zuzott)
  • 1 kis vöröshagyma (pépesítve)
  • 1 teáskanál mustár (ízlés szerint, elhagyható)
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál rozmaring
  • késhegynyi cukor
  • 1 dl víz

Dresszing:

  • 2 dl joghurt
  • 1 ek kapor
  • késhegynyi bors
  • csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma (pépesítve)

Elkészítése:

A tarját szép szeletekre vágom, kb 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldarabolom, csíkokra, de lehet 2*2 cm-es kockára is

Egy nagyobb edénybe elkészítem a páclét. A fűszereket jól kikeverem az olajban. Hozzáadom a hús darabokat, szeleteket, alaposan átkeverem a húsokat. Állni hagyom benne. Ha lehet előző este pácoljuk be. Tegyük hűtőbe.

A tarját kevés vízzel (1 dl) serpenyőben fedő alatt puhára párolom mindkét oldalát. Ha a vizet elfőtte kicsit megpirítom a szeleteket (ne sokáig , mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak). Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyan így megfőzzük, illetve pirítjuk

Hasáb burgonyával tálalom, dresszinggel leöntve.

Kapros dresszing: az alapanyagokat összekeverem, beteszem a hűtőbe, amíg a köretet: a krumplit kisütöm.

Tipp:

Ízlés szerint lehet a dresszinget elkészíteni. Van aki cukrot is tesz bele, vagy több citromlét.