Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással recept

Hozzávalók:
Páchoz:
- 8 csirkecomb (alsó, vagy felső)
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 ek mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 babérlevél
- bors ízlés szerint
- 1 kk majoránna
- 1 dl víz
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Pácolás:
A húst megmossuk, és lehúzzuk a bőrét (elhagyható). A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 200 fokon sütni kezdjük. Az utolsó 10 percben, amikor már puha, levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk.
Mártás:
A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot. Jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.
A pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »