Őzgerincben sült csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 csomag szeletelt kolozsvári szalonna
- 1 pár virsli
- 30 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés liszt – lehet helyettesíteni étkezési keményítővel
- zöld petrezselyem
- só, bors, ízlés szerinti fűszerek
A körethez:
- hasábburgonya
Elkészítése:
Az őzgerinc formát kivajazzuk, majd kibéleljük egymás mellé helyezett szalonna csíkokkal, úgy, hogy a végük a formából kilógjon.
Az előre befűszerezett csirkemell csíkok felét beleszórjuk a formába, szórunk rá felkockázott sajtot, rátesszük a virslit és a zöld fűszereket.
A tojást annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilyen zöldséggel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


