Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült csirkemell recept

Őzgerincben sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemell
    • 1 csomag szeletelt kolozsvári szalonna
    • 1 pár virsli
    • 30 dkg sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés liszt – lehet helyettesíteni étkezési keményítővel
    • zöld petrezselyem
    • só, bors, ízlés szerinti fűszerek

    A körethez:

    • hasábburgonya

    Elkészítése:

    Az őzgerinc formát kivajazzuk, majd kibéleljük egymás mellé helyezett szalonna csíkokkal, úgy, hogy a végük a formából kilógjon.

    Az előre befűszerezett csirkemell csíkok felét beleszórjuk a formába, szórunk rá felkockázott sajtot, rátesszük a virslit és a zöld fűszereket.

    A tojást annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilyen zöldséggel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá