Őzgerincben sült csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 csomag szeletelt kolozsvári szalonna
- 1 pár virsli
- 30 dkg sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés liszt – lehet helyettesíteni étkezési keményítővel
- zöld petrezselyem
- só, bors, ízlés szerinti fűszerek
A körethez:
- hasábburgonya
Elkészítése:
Az őzgerinc formát kivajazzuk, majd kibéleljük egymás mellé helyezett szalonna csíkokkal, úgy, hogy a végük a formából kilógjon.
Az előre befűszerezett csirkemell csíkok felét beleszórjuk a formába, szórunk rá felkockázott sajtot, rátesszük a virslit és a zöld fűszereket.
A tojást annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilyen zöldséggel is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.