Őzgerincben sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 csomag szeletelt kolozsvári szalonna
  • 1 pár virsli
  • 30 dkg sajt
  • 2 tojás
  • kevés liszt – lehet helyettesíteni étkezési keményítővel
  • zöld petrezselyem
  • só, bors, ízlés szerinti fűszerek

A körethez:

  • hasábburgonya

Elkészítése:

Az őzgerinc formát kivajazzuk, majd kibéleljük egymás mellé helyezett szalonna csíkokkal, úgy, hogy a végük a formából kilógjon.

Az előre befűszerezett csirkemell csíkok felét beleszórjuk a formába, szórunk rá felkockázott sajtot, rátesszük a virslit és a zöld fűszereket.

A tojást annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Tipp:

A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilyen zöldséggel is.